Издавачка кућа Народно дело, Општина Сремски Карловци и Музеј Града Новог Сада имају посебну част и задовољство да Вас позову на свечано отварање изложбе акварела 

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ ВИНСКА РУТА сликара Дејана Шева

  • Сремски Карловци, 25. маја 2024. године у 17 сати
  • Музеј Града Новог Сада - Завичајна збирка, Сремски Карловци, Патријарха Рајачића 16

 

Дејан Шево - БИОГРАФИЈА

Српски сликар-акварелиста, рођен је 04. априла 1978. у Задру. Након завршеног школовања, посвећује се углавном акварелу, као сликарском медијуму, мада су у његовом опусу заступљена уља, цртеж, пастел и мозаик. Акварел омогућава мобилно сликање на локацији што уметнику даје могућност да брзо ухвати моменат. Најзаступљенији су пејзажи, градски мотиви, ствари из свакодневног окружења и записи са путовања.
Шево се професионално бави сликарством протеклих 23 година. Имао је више студијских путовања у сопственој режији у Истанбул, Праг, Хамбург, Балтичке земље (Летонија и Естонија) и у Русију. Током тих путовања сликао је на локацијама и остварио сарадњу са многобројним галеријама. Уметнику је од свих путовања, од којих је два пута посетио Истанбул, најдраже путовање у Москву и Сергиев Посад који је град побратим са Сремским Kарловцима.
Почетком прве деценије 21. века као млад уметник био је учесник преко 20 ликовних колонија и излагао је на преко 40 колективних изложби. Прву самосталну изложбу имао је 2020. године у Сремским Kарловцима. Тренутно има свој атеље у згради Магистрата, Трг Бранка Радичевића 1, Сремски Kарловци, који користи за стварање својих акварела и држање часова деци. Најзаступљенији мотиви су му Сремски Kарловци. Атеље годишње посети велики број туриста из свих делова света, тако да је Дејан Шево тренутно кроз своју уметности највећи амбасадор Сремских Kарловаца. 
 

попуст 10.00%
Сирмијумски мученици

Клеопа Стефановић

Сирмијумски мученици

3.900 рсд
3.510 рсд

12.05.2024.

Изложба акварела! СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ ВИНСКА РУТА

Опширније
Бесплатна испорука
За све поруџбине изнад 3.000 РСД
Подржани су сви начини плаћања
MasterCard
Maestro
Visa
DINA
American express
BancaIntesa
MasterCard Sec
Verified by Visa