Повратак Народног дела
Поносни што све те књиге постоје негде, срећни због среће оних који могу да их читају.

Иво Андрић

Овако је о књизи говорио нобеловац Андрић у време када је она представљала ретку драгоценост и привилегију имућних. Данас ствари стоје сасвим другачије. Књиге су свуда око нас, али су квалитетно опремљена издања - истинска реткост.

Свесни ове чињенице, одлучни да вратимо сјај изузетним делима и заборављеним насловима, основали смо у Београду, у пролеће 2022. године, издавачку кућу „Народно дело“, у намери да наставимо културну мисију знаменитог издавача који је под истим именом објављивао најбоље од књижевне и филозофске мисли између два светска рата.

Будући да је делатност „Народног дела“ остала препознатљива по слогану „Држава почива на просвећености“, савременој читалачкој публици представићемо се и низом наслова који су били омиљени међу српском културном елитом прошлога века. Књиге Наполеон, живот и дело Дмитрија Сергејевича Мерешковског, Катарина Велика Казимира Валишевског и Ум Царује коју потписује Вил Дјурант, само су неке од публикација које смо оживели у сећање на издавачку делатност својих претходника.

Пажљивим одабиром литературе у домену домаће и светске књижевности, филозофије, историје, науке и религије, враћамо се на згуснуто издавачко небо у жељи да понудимо читаоцима књиге лепе, драгоцене и корисне, брижљиво приређене и завидно опремљене. Књиге које су прозор у сазнање, у мудрост и разномислије, у духовне просторе бремените суштином, у књижевне бравуре и историјске непознанице које садашњица све одлучније заборавља. 

Поред мноштва занимљивих наслова, неколицина луксузних издања дела Знакови поред пута Иве Андрића, јубиларне едиције У сусрет Андрићу и монографије Поглавари српске православне цркве, отвориће могућност појединцима и институцијама за упечатљиве тренутке даривања у изузетним приликама.

Пођите са нама У сусрет Андрићу, прелистајте нашу јубиларну едицију у дванаест наслова несвакидашњег дизајна који писца приказују у једном новом и другачијем светлу!

Ваша ИК „Народно дело“

Непролазна вредност стaрог кова у новом, али препознатљивом руху!

Код мајстора за бескрајно и несхватљиво

06.12.2023.

Код мајстора за бескрајно и несхватљиво

У антологији хришћанских прича Код мајстора за бескрајно и несхватљиво, сабране ...

Опширније
Бесплатна испорука
За све поруџбине изнад 3.000 РСД
Подржани су сви начини плаћања
MasterCard
Maestro
Visa
DINA
American express
BancaIntesa
MasterCard Sec
Verified by Visa