Поглавари Српске Православне Цркве, ограничена и нумерисана серија од 50 примерака
1/2
Поглавари Српске Православне Цркве, ограничена и нумерисана серија од 50 примерака
2/2

Капитална издања, Луксузна издања, Посебна издања Предраг Ковачевић

ISBN-978-86-6150-006-0 24 x 32 320 Луксузна издања Ћирилица 2022

60.000 рсд

О књизи

СЕРТИФИКАТ

Колосалну монографију

Поглавари српске православне цркве

Објавила је издавачка кућа „Народно дело“ из Београда о Крстовдану лета Господњег 2022. године са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Порфирија, а у жељи ауторâ да дају сликовит преглед живота и дела српских првојерарха од Светога Саве до данас. Богата речју и сликом, студиозношћу и садржајем, ова импозантна монографија говори и мноштвом илустрованих фрескописа, уметничких садржаја хришћанске подлоге, као и документарном грађом у виду вешто одабраних фотографија које верно дочаравају животопис српских првојерарха у новијим временима. Ова је књига, једновремено, и сажета али прегледна повесница српског народа у слици и речи, преко потребна савременом читаоцу као источник и својеврстан историјски и културни подсетник. 

Педесет нумерисаних примерака монографије Поглавари српске православне цркве урађено је у кожном повезу у новосадској радионици „Мета“ Љубомира Турукала која поседује сертификат уметничког заната број 164, од 2009. године, издат од стране Министарства економије и регионалног развоја Републике Србије, са правом коришћења међународног знака отворене шаке који се примењује као гаранција квалитета за производе уметничких заната. Књижни блок је позлаћен посебном техником наноса 14-то каратног злата, како из естетских разлога, тако и у циљу да се хартија заштити од бактерија, чиме се повећава њена дуготрајност.

Радионица „Мета“ естетски је обогатила читав низ вредних и ретких издања попут Номоканона или Крмчије Светог Саве, Мирослављевог јеванђеља, израдила је на стотине богослужебених Јеванђеља, Апостола, Требника, Псалтира, Служебника и Минеја, тако да брижљиво приређена монографија Поглавари српске православне цркве представља још један бисер у овој ризници лепих књига.

Са дубоком свешћу да је Српска црква одржала и очувала свој народ кроз векове ропства и искушења, те да њена делатност, залагање и жртва њених поглавара нипошто не смеју остати непознати будућим покољењима, као први власник 5 примерка ове импозантне монографије, с поносом је остављам у наслеђе:

______________________________________________________________

Потпис првог власника: ________________________________________

Борис Стојковски

Дипломирао је и магистрирао историју на  Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду . [1]  У магистарској тези обрадио је трговину робљем на  Медитерану  у  средњем веку , док му је тема докторске дисертације била црквена историја  Срема  у средњем веку. [1] Ванредни је професор медијевистике на ...

Опширније
Гордана Петковић

Опширније
Петар Ђурђев

Петар Ђурђев је рођен 13.01.1978. у Новом Саду. Основну школу и Гимназију „Исидора Секулић“ завршио је у родном граду. Дипломирао је и мастерирао на Филозофском факултету у Новом Саду, смер историја. Након завршених студија радио је као наставник историје у новосадским гимназијама „Лаза Kостић“, „Исидора Секулић“ ...

Опширније

Препорука уз изабрану књигу

Бесплатна испорука
За све поруџбине изнад 3.000 РСД
Подржани су сви начини плаћања
MasterCard
Maestro
Visa
DINA
American express
BancaIntesa
MasterCard Sec
Verified by Visa